Meny

Rödbetor med hallondressing

4 portioner

1 pak choy
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2 dl purjolök, tunt skivad
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 ask champinjoner
3 msk sweet chilisås
3 msk soja
1/2 dl krossade wasabinötter

Skär pak choy-ståndet i klyftor. Stek hastigt i olivolja med vitlök, purjolök och ingefära i en stekpanna. Tillsätt skivade champinjoner. 

Vispa ihop sweet chilisås och soja, häll det i stekpannan och vänd runt. Lägg upp på ett fat och strö över nötter.

Gott som tillbehör till exempelvis nudlar och tofu.

Recept: Ingela Persson

Tips ingefära, pak choy & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...