Meny

Linsgryta med koriander och ingefära

4 PORTIONER

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk riven färsk ingefära
1–2 tsk stark curry
1 msk råsocker
1–2 msk olivolja
3 dl röda linser
ca 5 dl grönsaksbuljong
2 morötter, grovt skivade
2 salladslökar, skivade
salt och peppar
1 dl grovt hackade jordnötter
1/2 dl grovt hackad koriander

Fräs lök och vitlök mjuka till­sammans med ingefära, curry och råsocker i olja i en kastrull. Tillsätt linser och rör runt. Häll i buljong och låt sjuda i 15 minuter.

Tillsätt morötter och salladslök och låt koka mjuka. Smaksätt med salt och peppar. Strö över jordnötter och koriander.

Recept: Ingela Persson

Tips ingefära

Ingefära

Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...