Rotmos med ingefära
4 PORTIONER
1 bit rotselleri
1 kålrot
2 morötter
3–4 små potatisar
1–2 dl vispgrädde
3 msk rumsvarmt smör
ca 1 msk riven färsk ingefära
salt och svartpeppar
Skala rotfrukterna och skär dem i jämnstora bitar. Koka mjuka i saltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet.
Koka upp grädde och häll över rotfrukterna. Vispa till mos, gärna med elvisp. Klicka i smör och fortsätt vispa. Moset behöver inte vara helt slätt. Smaksätt med ingefära, salt och peppar.
63 recept med Ingefära
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Polkabeta- och broccoligryta med ingefära
- Pumpasoppa med ingefära och chili
- Ingefärsslungade morötter med purjolök
- Ingefärssmoothie
- Tomatsalsa med ingefära & koriander
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Inlagd ingefära
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Morotssallad med apelsin & ingefära
- Dipp med ingefära & soja
- Morotskaka med citronglasyr
- Purjolökssoppa
- Rödbetor med hallondressing
- Äppelchutney
- Stekta brytbönor med vitlök & ingefära
- Kryddig klementin
- Sellerijuice med äpple & ingefära
- Pumpa “mac & cheese”
- Morotssoppa
- Citronpicklad ingefära
- Mandeldressing med gurkmeja & ingefära
- Syltad ingefära
- Petters soppa på morötter och ingefära
- Rödkål med ingefära och timjan
- Rotmos med ingefära
- Rostad sötpotatis med tofu, chili och ingefära
- Rostad svartrot med ingefära och honung
- Pumpa med färsk ingefära
- Picklad ingefära
- Morotssås med ingefära och vitlök
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Morotssallad med ingefära och sesam
- Linssoppa med sötpotatis och ingefära
- Linsgryta med koriander och ingefära
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Honungs- och ingefärsglaserade rotfrukter
- Gurksallad med chili, ingefära och sesamfrön
Ingefära
Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...