Citronpicklad ingefära
1 SATS
100 g ingefära
1 msk färskpressad citronsaft
1 bit citronskal
1 msk ättikssprit
4 msk strösocker
1 dl vatten
Skrubba ingefäran och skiva riktigt tunt, gärna på mandolin. Koka upp övriga ingredienser. Lägg i ingefäran i den varma lagen. Låt svalna.
Förvara i en burk i kylen. Använd som smaksättning i grytor och såser eller i sallader och marinader.
33 recept med Ingefära
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Citronpicklad ingefära
- Mandeldressing med gurkmeja & ingefära
- Syltad ingefära
- Petters soppa på morötter och ingefära
- Rödkål med ingefära och timjan
- Rotmos med ingefära
- Rostad sötpotatis med tofu, chili och ingefära
- Rostad svartrot med ingefära och honung
- Pumpa med färsk ingefära
- Picklad ingefära
- Morotssås med ingefära och vitlök
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Morotssallad med ingefära och sesam
- Linssoppa med sötpotatis och ingefära
- Linsgryta med koriander och ingefära
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Honungs- och ingefärsglaserade rotfrukter
- Gurksallad med chili, ingefära och sesamfrön
Ingefära
Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...