Meny

Honungs- och ingefärsglaserade rotfrukter

4 PORTIONER

2 morötter
2 palsternackor
1/2 rotselleri, ca 300 g
1 dl vatten eller vitt vin
2–3 msk smör
2 msk riven färsk ingefära
2–3 msk honung
salt och peppar
ett par kvistar timjan

Sätt ugnen på 200°.

Skala rotfrukterna och skär i stavar.

Koka upp vatten och smör i en kastrull. Lägg i rotstavarna och ingefära. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter. Rör i honungen mot slutet av koktiden.

Lägg över rotfrukterna i en ugnssäker form. Smaksätt med salt, peppar och timjan. Stek i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 minuter.

Recept: Ingela Persson

Tips ingefära

Ingefära

Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...