Meny

Morotssallad med ingefära och sesam

4 PORTIONER

4 morötter, grovt rivna
1 rödlök, tunt klyftad
1 apelsin
1 msk fint tärnad färsk ingefära
1 tsk finhackad röd chilifrukt
1 tsk sesamolja
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrön (gärna både vita och svarta)
koriander
salt

Blanda morot och lök i en skål.

Riv skalet från halva apelsinen och pressa ur saften ur hela. Blanda i en kastrull tillsammans med ingefära och chili. Koka ihop till simmig konsistens. Ta kastrullen av värmen, tillsätt oljor och vinäger och vänd ner i morötterna. Tillsätt sesamfrön och koriander. Smaksätt med salt.

Recept: Ingela Persson

Tips ingefära & morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...