Meny

Kycklinggryta med morot och fänkål

4 PORTIONER

600 g kycklingfilé, i grytbitar
smör
salt och peppar
1 lök, skivad
1 fänkål, tunt skivad
2–3 morötter, i slantar
1/2 tärning hönsbuljong
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1/2 dl fint strimlad persilja
1–2 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger

Bryn kycklingen i smör i en gryta. Salta och peppra. Rör ner lök och grönsaker och låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong, grädde och vatten. Låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 15 minuter.

Smaksätt med persilja, dijonsenap, vinäger, salt och peppar.

Gott med ris eller pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål & morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...