Meny

Musslor, fänkål & grädde

4 portioner

2 nät blåmusslor
1 fänkål, tunt skivad
1 lök, tunt skivad
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
salt
1/2 dl hackad persilja

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Ta bort de som är trasiga eller öppna.

Fräs fänkål och lök mjuka i olja i en vid kastrull. Tillsätt musslor, vitlök och vin. Lägg på ett lock och låt koka tills musslorna öppnat sig.

Lyft över musslorna till en annan kastrull eller fördela i 4 djupa tallrikar.
Häll grädden i musselbuljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Smaksätt med salt.

Häll buljongen över musslorna, strö över persilja och servera med bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål, gul lök & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...