Meny

Fänkålssoppa med saffran

4 PORTIONER

1 fänkål (ca 400 g), skivad
1 lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk olivolja
1 g saffran
1 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
1 dl crème fraiche
salt och peppar
pressad citron

Fräs fänkål, lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det får färg. Strö över saffran och rör om. Häll i vin och sjud ett par minuter.

Tillsätt buljong och låt sjuda tills fänkålen är mjuk. Rör i crème fraiche och mixa slätt. Smaksätt med salt, peppar och lite pressad citron.

Gott med räkor och bröd till.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...