Meny

Fänkålssallad med pesto & salami

4–6 PORTIONER

1/2 fänkål
1 msk pesto
1 msk färskpressad citronjuice och lite finrivet skal
salt och peppar
150 g salami, i skivor, gärna smaksatt med fänkålsfrön eller svartpeppar
mâchesallat
1dl brödkrutonger

Skär fänkålen i riktigt tunna skivor, gärna med mandolin. Lägg i kallt vatten i ca 30 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Blanda fänkålen med pesto och citronjuice och -skal i en skål. Smaksätt mad salt och peppar.

Lägg ut salamiskivorna på ett fat. Lägg lite fänkålssallad på varje skiva och rulla ihop. Toppa med mâchesallat och strö över krutonger.

Fänkålsrullarna är goda som en förrätt eller som tillbehör till risotto eller gnocchi.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål & sallat

Grönt

Lite annat

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...