Sallad med svensk dressing
4 PORTIONER
1 sallatshuvud
2–3 kvisttomater
1 gul lök
DRESSING:
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 dl vatten
2 msk finhackad färsk dill
Blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål.
Lossa bladen från salladen. Riv de största i mindre bitar, men låt de små vara som de är.
Skär tomaterna i mindre bitar och löken i tunna skivor.
Vänd ner sallad, tomat och lök i dressingen. Servera på en gång.
27 recept med Sallat
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Matig lunchsallad
- Sommarsallad
- Wraps med brytbönor & ägg
- Salsa verde
- Tomatsallad med senap & dragon
- Grön kaprisdressing
- Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Mâchesallad med mandelvinägrett
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sallad med svensk dressing
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rostad blomkål, tomater och bataviasallat
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Grönsallat med vinägrett
- Sallad med marinerade rödbetor
- Balsamicobakad romansallat
Lite annat
Sallat
Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...