Salsa verde
1 SATS
2 dl skivad isbergssallat
1 dl plockad persilja
2 msk kapris
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft och lite finrivet skal
ca 1 dl mild olivolja
salt och peppar
Mixa sallat, persilja, kapris och vitlök till en grov kräm. Fortsätt mixa, häll i citronsaft och olja pö om pö.
Salta och peppra. Gott till grillad fisk, tomatsallad eller i en soppa.
27 recept med isbergssallat & Sallat
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Matig lunchsallad
- Sommarsallad
- Wraps med brytbönor & ägg
- Salsa verde
- Tomatsallad med senap & dragon
- Grön kaprisdressing
- Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Mâchesallad med mandelvinägrett
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sallad med svensk dressing
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rostad blomkål, tomater och bataviasallat
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Grönsallat med vinägrett
- Sallad med marinerade rödbetor
- Balsamicobakad romansallat
Lite annat
Sallat
Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...