Markus sardelldressing
1 SATS
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
3 sardellfiléer
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Mixa hastigt ihop basilikablad, vitlök, sardeller och olja.
Vispa ihop äggula och vinäger i en skål. Droppa i den mixade oljan under vispning. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger.
Blanda gärna dressingen med grovt rivna romansallatsblad och kokta vaxbönor. Kokt ägg och en bit bröd är också gott till.
27 recept med Sallat
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Matig lunchsallad
- Sommarsallad
- Wraps med brytbönor & ägg
- Salsa verde
- Tomatsallad med senap & dragon
- Grön kaprisdressing
- Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Mâchesallad med mandelvinägrett
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sallad med svensk dressing
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rostad blomkål, tomater och bataviasallat
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Grönsallat med vinägrett
- Sallad med marinerade rödbetor
- Balsamicobakad romansallat
Lite annat
Sallat
Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...