Meny

Matig lunchsallad

4 portioner

1/2 sallatshuvud
2 tomater, hackade
2 dl kokta kikärter, avrunna
1 stjälkselleri, finhackad
1 rödlök, tunt skivad
1/2 gurka
100 g fetaost eller getost
1 dl oliver
1 paprika
Dressing:
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl olivolja
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar

Börja med dressingen genom att blanda vinäger, olivolja och honung i en burk. Smaksätt med salt och peppar. Sätt på locket och skaka ordentligt så att alla ingredienser blandas. 

 Riv sallaten i bitar och lägg i en skål. Smula ner osten. Skär paprika och gurka i bitar och lägg i skålen. Vänd ner resten av salladsingredienserna och ringla över dressingen. Servera salladen med ett gott bröd. 

Recept: Niina Snijder

Tips sallat, stjälkselleri & tomater

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...