Meny

Lamm- och stjälksellerigryta

4 PORTIONER

500 g lammstek
2 gula lökar, skivade
1/2 dl matolja
vatten
rikligt med bladpersilja
1 kruka mynta, strimlad
1 stjälkselleristånd
salt

Skär lammsteken i 2 cm stora bitar. Bryn löken i lite av oljan i en gryta. Lägg i köttbitarna och bryn dem på alla sidor. Täck köttet nätt och jämnt med vatten, koka upp och låt sjuda under lock i 30 minuter.

Skölj örterna och ta bort stjälkarna. Torka bladen i en handduk och hacka dem fint.

Skär selleristjälkarna i 2 cm stora bitar. Fräs dem tillsammans med örterna i resterande olja i en stek­panna under ständig omrörning i 10 minuter. Örterna ska bli mörk­gröna, men inte brända, sellerin lätt gyllene. Blanda med köttet i grytan. Låt sjuda försiktigt tills köttet är mört, ca 1 timme.

Gott med basmatiris eller sallad till.

Tips stjälkselleri