Meny

Coleslaw med stjärlkselleri & basilika

4-6 portioner

1/2 spetskålshuvud
2 stjälkar stjälkselleri
1/2 citron, fint rivet skal och saft
1 dl majonnäs
1 knippe basilika, strimlad
salt och peppar

Skiva spetskål tunt. Skala bort det grövsta på sellerin och skiva även den tunt. Skalet från stjälksellerin går fint att spara till buljong eller soppa. 

Lägg spetskål och selleri i en skål. Rör ner majonnäs, smaksätt med fint rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar.

Rör ner strimlad basilika. Gott till såväl smörstekt fisk som till nygrillade hamburgare.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, spetskål & stjälkselleri

Grönt

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...