Meny

Buljongbräserad spetskål

4 PORTIONER

ca 500 g spetskål
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
1 dl grönsaksbuljong
2 msk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
1 msk smör
2 msk hackad persilja
salt och peppar

Plocka bort de yttersta spetskåls-bladen, halvera kålen och skär bort rotstocken. Skär kålen i mindre bitar. Skölj och låt rinna av.

Fräs kål, lök och vitlök hastigt i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt buljong, citronsaft och -skal. Låt sjuda under lock i 5 minuter. Vänd ner en klick smör, strö över persilja och smaksätt med salt och peppar.

Gott till kyckling, lamm eller fisk.

Tips spetskål

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...