Spetskål med frasig grönkål
4 PORTIONER
100 g grönkål
1 msk olja
salt och peppar
1/2 spetskål
1 lök
1 msk grov dijonsenap
1 dl majonnäs
Sätt ugnen på 150°.
Repa grönkålen. Vänd bladen i olja, salt och peppar på en plåt. Stek grön-kålen frasig i ugnen, ca 5 minuter. Var vaksam så att den inte bränns.
Skär spetskål och lök i tunna skivor. Lägg dem i en skål.
Rör ihop senap och majonnäs. Vänd ner i skålen. Smaksätt med salt och peppar och strö över den stekta grönkålen.
Gott till ugnsstekta grönsaker.
82 recept med Grönkål & Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Grönkålssallad med valnötter
- Majrovor med grönkål & mandel
- Grönkålssallad med apelsin & valnötter
- Kålsallad med apelsin & ingefära
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Grönkålspesto
- Grönkål- & basilikapesto med spaghetti
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Grönkålssallad med svarta bönor & chili
- Grönkålshummus
- Grönkålschips
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Ugnsbakad palsternacka med mandelvinägrett
- Gratinerad jordärtskocka med grönkål
- Citronstekt spetskål med spenat
- Grönkålsrisotto med citron och pecorino
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Ragu på savojkål/grönkål, purjolök och äpple
- Vitkålssallad med äpple och grönkål
- Ugnsstekt jordärtskocka med purjolök och grönkål
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Stuvad grönkål med dijonsenap
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Senapsstuvad svartrot med savojkål eller grönkål
- Sallad med spetskål och rabarber
- Sallad med kålrot, grönkål och dinkel
- Pasta med saffransstekt kålrot med torkad och fräst grönkål
- Rödbetssallad med spenat- eller grönkålssallad
- Raw coleslaw
- Puré på halmbakat äpple och palsternacka med grönkål och rimmat fläsk
- Pizza “Blanco” med potatis, grönkål och zucchini
- Grönkåls- och jordnötspesto
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Lökragu med grönkål eller savojkål
- Kålrotssallad med grönkål och äpple
- Kål med äpple och lök
- Krispig grönkålssallad med apelsin- och honungsvinägrett
- Klassisk dansk långkål
- Jordärtskocks- och grönkålssallad
- Grönkålssoppa
- Grönkålssallad med vitkål och äpple
- Grönkålssallad med inlagd kålrot, rivet äpple, valnötter och getost
- Grönkålsrisotto med citron
- Grönkålsgremolata
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Gräddkokt jordärtskocka med grönkål
- Caldo verde
- Bönsallad med grönkål och kålrot
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål
- Rogers grönkålssoppa
- Gräddkokt grönkål med senap

Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...