Meny

Spetskål med frasig grönkål

4 PORTIONER

100 g grönkål
1 msk olja
salt och peppar
1/2 spetskål
1 lök
1 msk grov dijonsenap
1 dl majonnäs

Sätt ugnen på 150°.

Repa grönkålen. Vänd bladen i olja, salt och peppar på en plåt. Stek grön-kålen frasig i ugnen, ca 5 minuter. Var vaksam så att den inte bränns.

Skär spetskål och lök i tunna skivor. Lägg dem i en skål.

Rör ihop senap och majonnäs. Vänd ner i skålen. Smaksätt med salt och peppar och strö över den stekta ­ grönkålen.

Gott till ugnsstekta grönsaker.

Tips grönkål & spetskål

Grönt

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...