Meny

Ugnsbakad spetskål med grädde och dill

4 PORTIONER

1 spetskålshuvud
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 nypa grönsaks- eller fiskbuljong
1/2 dl fint tärnad lök
saft och rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl hackad dill
2 msk klippt smörgåskrasse

Sätt ugnen på 150°.

Skär spetskålen i 4 eller 6 jämnstora klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.

Koka upp grädde, buljong och lök, häll det över kålen. Baka i ugnen ca 20 minuter eller tills kålen är mjuk men har en kärna kvar. Toppa med citronskal och -saft. Strö örter över.

Gott till exempelvis fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips spetskål

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...