Meny

Spetskålssallad med sidfläsk och gräslök

4–6 PORTIONER

1 spetskålshuvud, i grova bitar
2 msk olivolja
1/2 tsk havssalt
rivet skal och saft av 1/2 citron
150 g rimmat sidfläsk, strimlat
2 skivor vitt bröd, tärnade
2 msk finhackad gräslök

DRESSING:
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
salt och vitpeppar

Blanda kål, olja, salt och citron. Låt marinera i ca 10 minuter. Blanda runt några gånger och lägg på ett fat.

Stek fläsket ett par minuter i en stekpanna. Tillsätt brödtärningarna och fortsätt steka tills de är gyllenbruna. Strö blandningen över kålen. Garnera med gräslök.

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och peppar. Ringla över salladen.

Tips spetskål

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...