Meny

Stekt spetskål med fläsk

4 PORTIONER

1 spetskålshuvud
100 g sidfläsk, tunt strimlat
4 små lökar, klyftade
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
lite vinäger

Skär kålen i grova klyftor (låt stocken sitta kvar så håller klyftan ihop). Koka klyftorna i 3–4 minuter i saltat vatten i en kastrull. Häll av i ett durkslag och låt rinna av.

Stek fläsket knaprigt tillsammans med löken i lite av olivoljan i en stekpanna. Riv ner vitlöksklyftorna. Lägg över på ett fat.

Stek kålklyftorna i resterande olivolja i ett par minuter på varje sida i samma stekpanna. Lägg tillbaka fläsket och löken. Salta, peppra och droppa över lite vinäger.

Gott till exempelvis kokt fisk.

Tips spetskål

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...