Spetskål med hasselnötter
4 PORTIONER
1 dl hasselnötter
400 g spetskål, i grova bitar
2 msk smör
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°.
Lägg nötterna på en ugnsplåt, rosta dem 5–10 minuter tills de fått lite färg. Häll över på en kökshandduk. Dra ihop handduken så att nötterna ligger som i en påse. Gnid påsen mot bordet. Vik isär handduken och plocka ur nötterna, hacka dem grovt.
Stek spetskålen hastigt i smör i en stekpanna. Smaksätt med salt och peppar. Strö över nötterna och servera till exempelvis fisk eller kyckling.
37 recept med Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Spetskålskrisp
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Citronstekt spetskål med spenat
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Sallad med spetskål och rabarber
- Raw coleslaw
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Kål med äpple och lök
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål
Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...