Meny

Karamellstekt kål med lök & svamp

4 PORTIONER

1 lök
1/2 spetskål
50 g smör
2 dl svamp, t ex kantarell, karl-johan eller champinjon
timjan
1 tsk råsocker
salt och peppar
persilja

Skala löken, skiva den och kålen tunt. Stek lök och kål i smöret i en stekpanna på låg temperatur riktigt länge. Kålen ska bli mjuk och ljust brun.

Tärna svampen fint och rör ner svamp och timjan i kålen. Strö i sockret och låt steka varsamt i ungefär tio minuter till. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner hackad persilja.

Gott till exempelvis pannbiffar, i tunnbrödsrulle med köttbullar eller i ett pitabröd med rikligt med riven lagrad ost och sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök, spetskål & svamp

Grönt

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...