Meny
Ägg-unsplash

Ugnsomelett med svamp och västerbottenost

4–6 portioner

Omelett:
8 ägg
3 dl mjölk
2 msk bovetemjöl
salt och peppar
smör till formen
Svamptopping:
1 frp svamp
1 lök, skivad
1 vitlöksklyfta, riven
25 g smör
2 msk persilja, hackad
1 dl västerbottenost, riven

Sätt ugnen på 200°.

Vispa ihop ägg, mjölk och bovete till en slät smet och smaksätt med salt och peppar.

Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 20–30 minuter eller tills omeletten känns fast.

Dela svampen, skala och skiva löken. Stek svampen gyllene i en het stekpanna i lite av smöret. Tillsätt lök, riv i vitlök och låt steka med. Klicka i smör. 

Smaksätt med salt och peppar och strö i persilja. Skeda svampenöver omeletten och strö över osten. Servera med en grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips ägg, svamp & västerbottenost