Ugnsomelett med svamp och västerbottenost
4–6 portioner
Omelett:
8 ägg
3 dl mjölk
2 msk bovetemjöl
salt och peppar
smör till formen
Svamptopping:
1 frp svamp
1 lök, skivad
1 vitlöksklyfta, riven
25 g smör
2 msk persilja, hackad
1 dl västerbottenost, riven
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop ägg, mjölk och bovete till en slät smet och smaksätt med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 20–30 minuter eller tills omeletten känns fast.
Dela svampen, skala och skiva löken. Stek svampen gyllene i en het stekpanna i lite av smöret. Tillsätt lök, riv i vitlök och låt steka med. Klicka i smör.
Smaksätt med salt och peppar och strö i persilja. Skeda svampenöver omeletten och strö över osten. Servera med en grönsallad.
32 recept med Ägg, Svamp & Västerbottenost
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ugnsbakad beta med svamp- och baconfräs
- Svamp- och lök-tarte tatin
- Svamppaj med lök och lagrad ost
- Vitlöksstekt svamp med betor och mangold
- Stekt ägg med broccoli & chili
- Rotfruktslåda
- Äppelplättar
- Pankofriterad svamp & palsternacka
- Zucchiniplättar
- Svamp & zucchinnipanna med grönpeppar
- Brysselkålstopp med parmesan
- Vitlöksstekt svamp med rödbetor & halloumi
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Fylld portabello med paprika & bulgur
- Brunchmacka med portabello & ägg
- Ugnsbakad portabello med rosmarin & tomat
- Parmesangratinerad aubergine & svamp
- Dinkelcrêpes med svamp & örter
- Sojamarinerad svamp