Meny

Ugnspannkaka med champinjoner & bacon

4-6 PORTIONER

3 dl vetemjöl eller dinkelsikt
6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
smör till formen
1 pkt skivat bacon
100 g champinjoner, i bitar
1/2 lök, tärnad

Sätt ugnen på 225°C.

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner ägg, resten av mjölken och salt. Häll smeten i en smord ugnsform eller långpanna. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter.

Stek baconet i en het torr stekpanna ett par minuter. Låt svamp och lök steka med baconet tills allt fått färg och baconet känns knaprigt. Fördela fräset över pannkakan och servera gärna med äppelmos.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & svamp

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...