Meny

Vitlöksstekt svamp med betor och mangold

4 portioner 

400 g kokta betor
250 g champinjoner eller annan svamp
olja till stekning
2 vitlöksklyftor
25 g smör
salt och peppar
2 nävar mangold

Klyfta betorna i jämnstora bitar.

Kvarta champinjonerna (skär annan svamp i jämnstora bitar), stek i het panna tills de börjat få färg. Riv i vitlök och lägg i smöret. Låt steka en stund. Salta och peppra.

Sänk värmen, lägg i betorna och låt dem bli varma. 

Skär mangolden i mindre bitar och rör ner strax innan servering. Avsluta med lite salt och peppar.

Gott till smörbakad fisk, stekt grillost eller fetaost.

Recept: Ingela Persson

Tips mangold, röbetor & svamp

Grönt

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...