Meny

Mangoldsallad med matgryn & salta mandlar

4-6 portioner

200 g mangold
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl salta mandlar, grovt hackade
juice och skal från 1/2 citron
1 dl sultanrussin
matgryn
salt och peppar

Skär bort mangoldbladen från stammen. Skär bladen grovt och strimla stjälken fint. Stek mangoldstjälken i lite olivolja i en het stekpanna tills den mjuknar och fått färg. Riv i vitlök och låt fräsa med. Strö i mandlar och russin. Rör ner mangoldbladen. Salta och peppra. 

Lägg matgryn (matvete, quinoa eller bulgur) i en skål. Vänd ner mangoldblandningen, riv i citronskal, pressa i juicen och tillsätt olivolja. Salta och peppra. Gott till kryddiga korvar eller med fetaost och grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips mandlar, mangold & matgryn

Lite annat

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...