Meny

Gryta med palsternacka och mangold

4–6 portioner

400 g palsternacka
300 g mangold
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 bit ingefära
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk timjan eller kummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
salt och peppar

Skala palsternacka och riv grovt. Tvätta mangold och hacka fint. Hacka lök och vitlök, riv en bit ingefära.

Stek löken och vitlöken en stund i olja, tills de fått färg. Tillsätt palster­nacka och mangold och stek några minuter, ha i tomatpuré och stek lite till. Häll över de krossade tomaterna och vatten samt alla kryddorna. Låt småkoka under lock i 20–30 minuter.

Servera tillsammans med pasta eller ris samt gärna en god och syrligt dressad bataviasallat.

Recept: Niina Snijder

Tips mangold & palsternacka

Grönt

Lite annat

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...