Meny

Gryta med palsternacka, lök och grädde

4 PORTIONER

2 palsternackor, ca 300 g
4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, riven
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 äpple, tunt skivat
2 msk hackad basilika eller persilja

Skala palsternackorna och skär i jämnstora bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

Skär varje kycklingfilé i tre bitar. Bryn i olivolja. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ett par minuter. Häll i grädde och sjud tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Rör i senap, salta och peppra. Vänd ner äpple och palsternacka. Strö över örter. Servera med kokt potatis eller ris.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...