Meny

Rostad palsternacka med dipp

2 portioner

3-4 palsternackor (morot eller rödbetor passar också bra)
2-3 msk olivolja
salt och peppar
Dipp:
1 avokado
1/2 chili, finhackad
2 dl yoghurt
1 tsk honung

Sätt ugnen på 180°. Rengör och skär rotfrukterna i stavar. Ringla över olivolja, salta och peppra. Lägg stavarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg och är mjuka. 

Mosa avokado och blanda med yoghurt, chili och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera rostade palsternackor med yoghurtdipp. 

Recept: Niina Snijder

Tips avokado, honung & palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...