Meny

Guacamole med tortillachips

1 sats

4 mjuka tortillabröd
paprikapulver
olivolja
paprikapulver
2–3 avokado
5 små tomater, hackade
1 rödlök, hackad
saften från 1/2 citron eller lime
2 msk olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Skär tortillabröden i bitar och lägg på en plåt. Ringla över olja och strö över paprikapulver. Baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är hårda. Se till att de inte bränns vid.

Mosa avokado och blanda med olja och citrussaft. Hacka rödlök och tomater och rör ner i den mosade avokadon. Salta, peppra och servera med tortillachipsen.

Recept: Niina Snijder

Tips avokado, rödlök & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...