Meny

Gurksallad med rödlök & mango chutney

1 SATS

1 gurka
1 rödlök
2 msk mango chutney
1 tsk pressad citronsaft
½ tsk finrivet citronskal
2 msk olja
salt
1/2 dl hackade färska örter, t ex koriander, persilja eller gräslök

Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa bort kärnhuset och spara till exempelvis juice. Skär gurkan i 1 cm tjocka skivor och lägg i en skål.

Skala löken, skär i tunna båtar och blanda med gurkan.

Rör ihop övriga ingredienser, blanda ner i gurksalladen. Gott som topping på exempelvis curry och risrätter.

Recept: Ingela Persson

Tips gurka & rödlök

Grönt

Dryck

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...