Snabbpicklad gurka
1 SATS
1 gurka
1/2 purjolök
LAG:
2 msk strösocker
1 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
5 krossade svartpepparkorn
1 msk hackad dragon
Skala gurkan och skär i centimeter-tjocka skivor. Skär purjolöken i tunna skivor. Lägg dem i en skål.
Koka upp socker, vinäger, vatten, salt och peppar i en kastrull. Låt svalna lite. Tillsätt dragon. Häll lagen över gurkan och purjolöken i skålen. Låt dra minst 30 minuter.
Gott till exempelvis fisk.
62 recept med Gurka
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rödkålssallad med gurka och apelsindressing
- Syrlig tomat- och gurksallad
- Gurkröra med grekisk yoghurt
- Morot- och gurksallad
- Potatissallad med gurka och dill
- Potatissallad med gurka och dill
- Rödbetsjos med morot
- Pressgurka med äpple
- Vitlöksdipp
- Tomatragu med dill & ansjovis
- Gurk-dipp
- Morotsbiffar
- Fylld gurksushi
- Shirazi – persisk sallad
- Fänkål & gurka med kapris
- Gurksallad med druvor & mynta
- Gurksallad med grape & mynta
- Sojamarinerad gurka med ärtor och pepparrot
- Tomat- & gurksallad
- Tomatsallad med dillolja
- Gurksallad med rödlök & mango chutney
- Gurkyoghurt med fetaost
- Gurksallad med keso och citron
- Snabbpicklad gurka
- Ört- och gurkyoghurt
- Ättiksgurka
- Tzatziki
- Tsukemono på gurka (kombu-zuke)
- Tomatsallad med gurka och fetaost
- Sötsur gurksallad
- Syltad gurka, yoghurt och groddade mandlar
- Saltgurka
- Rimmad gurka
- Pressgurka med gräslök
- Pressgurka
- Pak choy med gurka och citron
- Ljummen gurksallad med dill och citron
- Ljummen gurka med kapris och gräslök
- Ljummen gurk-, rädisa- och spenatsallad
- Krämig potatissallad med gurka
- Gurksallad med halloumi och soltorkade tomater
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Gurksallad med chili, ingefära och sesamfrön
- Gurkgranité
- Gurka med sojadipp
- Gurka med soja och sesam
- Gräddgurka
- Gazpacho
- Broccoli- och gurksallad
- Avokado- och gurksallad
- Gurksallad med honung och citron
- Gurksallad med fetaost
- Marinerad gurk- och sesamsallad
Gurka
Gurkan kommer från Indien eller Thailand, och har odlats där i flera tusen år. Både romarna, grekerna och egyptierna...