Meny

Broccoli- och gurksallad

4 PORTIONER

1 broccoli
1/2 gurka
1/2 dl skivad purjolök
fint rivet skal och saft av 1/2 citron
3 msk olivolja
1 tsk mortlade senapsfrön
2 msk hackad dill
salt och peppar

Skär broccolin i buketter, skala stjälken och skiva den. Koka allt hastigt i lättsaltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.

Skär gurkan i stavar och lägg i en skål med broccolin och purjolöken.

Vispa ihop resterande ingredienser i en liten skål och vänd ner i broccolin. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis fisk eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli & gurka

Grönt

Lite annat

Gurka

Gurkan kommer från Indien eller Thailand, och har odlats där i flera tusen år. Både romarna, grekerna och egyptierna...