Meny

Citron- och broccolipasta

2 PORTIONER

200 g spaghetti
1 broccolistånd, i mindre buketter
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor, hackade
1/2 gul lök, finhackad
1 1/2 dl vispgrädde
1/4 dl vitt vin

TILL SERVERING:
citronklyftor
strimlad färsk basilika

Koka spaghetti “al dente” i saltat vatten.

Koka broccolin i 4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av.

Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en stekpanna utan att de får färg. Tillsätt broccolibuketterna, grädde och vin. Låt sjuda i ett par minuter. Mixa hastigt. Vänd ner såsen i den avrunna spaghettin och servera med citron och basilika.

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...