Meny

Små broccolibröd

CA 10 BRÖD

250 g broccoli
2 dl vatten
4–5 dl vetemjöl
1 tsk salt
15 g jäst

FYLLNING:
50 g bacon, tunt strimlat
1 dl riven västerbottenost
1/2 dl olivolja
salt och peppar

Skär broccolin i buketter och stjälkarna i mindre bitar. Koka dem mjuka var för sig i saltat vatten. Skär buketterna i pyttesmå buketter. Mixa stjälkarna med 2 dl kallt vatten. Värm till fingervarmt.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Smula ner jästen. Slå på broccolivattnet och knåda till en jämn deg. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Blanda det med broccolibuketterna, osten och olivolja. Salta och peppra.

Dela degen i 10–12 bitar. Rulla dem till runda bullar. Låt jäsa igen i 20 minuter.

Sätt ugnen på 225°.

Platta till bröden och fördela ostmassan på dem.Grädda i ugnen tills de får fin färg, ca 10 minuter.

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...