Meny

Broccoli med rökt sidfläsk och äggröra

4–6 PORTIONER

500 g broccoli
100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
1 rödlök, finhackad
salt och svartpeppar
8 ägg
1 dl vispgrädde
3 msk smör

Skala broccolistjälken och skär hela broccolin i klyftor. Koka nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Stek sidfläsket i torr het stekpanna tills det fått färg, lägg i broccolin och låt steka med ett par minuter. Rör i löken och smaksätt med peppar.

Vispa ihop ägg och grädde. Smält smöret på svag värme i en vid kastrull. Tillsätt äggsmeten och rör tills det tjocknat. Salta och peppra.

Servera broccolin med äggröran, surdegsbröd och lagrad ost.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...