Meny

Ingelas broccolisoppa

4 PORTIONER

1/2 lök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 liten morot, skivad
lite färsk eller torkad timjan
2 msk smör
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
400–500 g broccoli, i små buketter
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Fräs lök, vitlök, morot och timjan mjuka i hälften av smöret i en kastrull utan att de får färg. Häll i buljong, koka upp och tillsätt broccoli och grädde. Låt koka tills broccolin är mjuk, ca 10 minuter.

Mixa soppan tillsammans med resterande smör i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...