Meny

Broccoli med rökt lax och färskost

2 PORTIONER

1 broccoli
4 skivor kallrökt lax

FÄRSKOST:
200 g färskost
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
2 tsk färskpressad citron
salt och peppar

Skala broccolistjälken och skär broccolin i 4 klyftor. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.

Blanda färskost, gräslök och dill i en skål. Smaksätt med citron, salt och peppar.

Lägg laxskivorna på ett fat, fördela krämen ovanpå, lägg en broccoliklyfta i mitten på var och en, rulla ihop. Servera rullarna med grovt bröd, blandad sallad eller kokt potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...