Meny

Broccoli- och ädelsås

4 PORTIONER

400 g broccoli
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
150 g ädelost, t ex roquefort eller gorgonzola
svartpeppar
2 äggulor

TILL SERVERING:
pasta, t ex spaghetti eller farfalle
riven parmesanost

Skär broccolin i buketter, koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Koka upp grädde i en kastrull, vispa ner crème fraiche. Smula ner ädelost och ta kastrullen av värmen, smaksätt med svartpeppar.

Vänd ner broccoli och ostsås i nykokt pasta, rör sist i äggulorna. Toppa med riven parmesanost.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...