Meny

Broccoli med äggkräm

4 PORTIONER

1 broccoli

ÄGGKRÄM:
2 msk hackad lök
3 äggulor
1 dl vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
1 tsk färskpressad citron
salt och peppar

Skala broccolistjälken, skär broccolin i klyftor. Koka nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av, låt rinna av väl.

Fräs försiktigt löken mjuk i lite smör i en kastrull, den ska inte ta färg.

Rör ihop gulor och grädde i en skål. Vispa ner det i kastrullen och sjud försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknat. Klicka i smöret och fortsätt vispa. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll såsen på broccolin på ett fat.

Gott med exempelvis fisk till.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...