Meny

Spetskål och broccoli med bulgur

4 PORTIONER

3–4 dl bulgur
3 msk olivolja
1 msk riven ingefära
1 tsk riven vitlök
1/2 spetskålshuvud, i grova bitar
1 broccoli, i små buketter
1 lök, skivad
rivet skal och saft av 1/2 citron
salt och grovmalen svartpeppar

Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.

Värm olivolja i en kastrull och tillsätt ingefära och vitlök. Lägg i spetskål och broccolibuketter, vänd runt och låt fräsa i oljan ett par minuter. Tillsätt lök och vänd ner bulgur. Smaksätt med citronskal, -saft, salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli & spetskål

Grönt

Lite annat

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...