Meny

Klar broccolisoppa

4 PORTIONER

2 gula lökar eller 1 purjolök, skivade
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk olivolja
1 msk fint tärnad färsk ingefära
1 tsk torkad rosmarin
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
ca 500 g broccoli, i små buketter
salt och peppar

Fräs lök och vitlök mjuka i olja till­sammans med ingefära och rosmarin i en kastrull. Tillsätt vin och koka ett par minuter. Häll i buljong och låt koka ytterligare 10 minuter.

Skär bort den grövsta och träiga delen av broccolistjälken, skala resten med en vass kniv eller potatisskalare och skär i tunna skivor. Skär broccolin i små buketter. Lägg alltsammans i kastrullen och koka mjukt. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...