Meny

Spansk bondomelett med broccoli & manchego

2–4 PORTIONER

1 broccoli
1 msk olja
1 lök, skivad
4 medelstora kokta potatisar, tärnade
4 ägg
1/2 dl vatten
1 nypa cayennepeppar
salt och peppar
1 dl grovt riven manchego

Sätt ugnen på 200°C.

Skär broccolin i små buketter, skala och skiva stammen.

Stek broccolin i en het stekpanna i oljan tills den får färg, låt lök och potatis steka med ett par minuter. Salta och peppra.

Vispa ihop ägg, vatten och smaksätt med salt och cayennepeppar. Häll äggsmeten i stekpannan om det ryms och om den tål ugnsvärme (eller lägg i en ugnsform och häll över äggsmeten).

Grädda i 20-30 minuter, äggsmeten ska vara fast. Strö över osten och låt gratinera ytterligare ett par minuter. Servera med en grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...