Meny

Pasta med broccoli, rucola, räkor och apelsin

4 PORTIONER

400–500 g pasta
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal
3 msk olivolja
1 broccoli, i små buketter eller skivad
1 lök, skivad
1 näve rucola
200 g skalade räkor
salt och peppar

Koka pastan ”al dente” i saltat vatten i en kastrull.

Mixa vitlök, pressad apelsin, apelsinskal och olivolja slätt i en skål.

Fräs broccoli och lök mjuka i olivolja i en kastrull. Vänd ner apelsinoljan, pastan, rucola och räkor. Smaksätt med salt och peppar. Servera genast.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...