Carpaccio på rödbetor
4 portioner
400 g rödbetor
flingsalt
1/2 broccoli
1 msk smör
1 rund brie eller vegansk fetaost
2 dl valnötter
1 msk lönnsirap
Koka rödbetor i vatten med 1 msk salt i ca 20 min, eller tills de är genommjuka. Skala och skiva betorna tunt och lägg upp på ett fat.
Koka broccoli i 2–3 min i saltat vatten. Skär i bitar och vänd i smör. Stek osten hastigt på båda sidor så den får lite färg och börjar smälta. Lägg osten i mitten av rödbetorna och broccolin runtom.
Stek valnötter i en torr stekpanna i några minuter, försiktigt så det inte bränns vid. Ringla över lönnsirapen och blanda väl. Toppa rödbetscarpaccion med valnötter, strö över flingsalt och ringla lönnsirapen över osten. Servera med nybakat bröd.
Recept: Niina Snijder
99 recept med Broccoli, ost & röbeta
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Broccoli- och zucchinisoppa
- Enkla grönsaksmuffins med broccoli
- Gratinerad broccoli
- Polkabeta- och broccoligryta med ingefära
- Stekt mangold och broccoli
- Grönkålssås med pasta
- Broccolibiffar
- Broccoli- och potatisbollar i ugn
- Grönsakslasagne
- Broccoliplättar
- Broccoli med gnocchi och tomat
- Broccolisoppa med mangold
- Stekt ägg med broccoli & chili
- Varm broccoli med chili
- Frasigt ris med broccoli & chili
- Rotsellerifyllda tunnbröd
- Couscoussallad, broccoli & rostade tomater
- Markus broccolisoppa
- Rödbetssmoothie
- Broccolisoppa med kokosmjölk
- Broccoliplättar
- Broccoli med tomat & vita bönor
- Stuvad broccoli med potatis & muskot
- Carpaccio på rödbetor
- Broccoli med krossad potatis & soja
- Broccoli- & potatissoppa med mangold
- Pasta med rostade tomater & broccoli
- Broccoli med svarta bönor & röd paprika
- Risone med broccoli & spenat
- Spansk bondomelett med broccoli & manchego
- Broccoli, nudlar & ägg
- Friterad broccoli med sesamdipp
- Ugnsrostad tomat med broccoli & mozzarella
- Thaicurry med broccoli
- Ugnsomelett med färskost & broccoli
- Broccoli och kinakål med teriyakisås
- Rostad blomkål & broccoli med tahinisås
- Broccoli med burrata och chili
- Råstekt broccoli med äpple och chili
- Ugnspannkaka med broccoli och ädelost
- Gratinerad broccoli med ost och bröd
- Wokad broccoli
- Ugnsstekt broccoli med sojamajonnäs
- Ugnsstekt broccoli med citron- och vitlökssmör
- Tsukemono på blomkål eller broccoli
- Tinas supersallad
- Stekta nudlar med böngroddar och broccoli
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Sesamstekt broccoli
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Pasta med broccoli, spenat, räkor och apelsin
- Pasta med broccoli och citron
- Pak choy-nudlar
- Ostgratinerad broccoli
- Krämig potatisgnocchi med broccoli
- Klar broccolisoppa
- Currygryta med sötpotatis och broccoli
- Citron- och broccolipasta
- Broccolisoppa med purjolök och nässlor
- Broccolisoppa med lagrad sveciacrème
- Broccolirisotto
- Broccolipizza med ädelost
- Broccoli- och gurksallad
- Broccoli och cashewnötter
- Broccoli med vitlök och parmesan
- Broccoli med kokos och citron
- Broccoli med gorgonzola
- Broccoli med chili och soja
- Broccoli alla romana
- Broccoli med gnocchi och tomat
- Broccolisallad
- Pasta med broccoli, chili och citron
- Ingelas broccolisoppa
Ägg
- Broccoligratäng
- Omelett med spenat & lax
- Ugnsomelett med färskost & broccoli
- Broccoli- och ädelsås
- Brödpudding med broccoli och västerbottenost
- Broccolisallad med purjolök och ägg
- Broccoliomelett med bacon
- Broccolibuketter med vitlöksmajonnäs
- Broccoli- och ädelostsås
- Broccoli med äggkräm
- Broccoli med rökt sidfläsk och äggröra
Lite annat
Broccoli
Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...