Meny

Carpaccio på rödbetor

4 portioner

400 g rödbetor
flingsalt
1/2 broccoli
1 msk smör
1 rund brie eller vegansk fetaost
2 dl valnötter
1 msk lönnsirap

Koka rödbetor i vatten med 1 msk salt i ca 20 min, eller tills de är genommjuka. Skala och skiva betorna tunt och lägg upp på ett fat.

Koka broccoli i 2–3 min i saltat vatten. Skär i bitar och vänd i smör. Stek osten hastigt på båda sidor så den får lite färg och börjar smälta. Lägg osten i mitten av rödbetorna och broccolin runtom. 

Stek valnötter i en torr stekpanna i några minuter, försiktigt så det inte bränns vid. Ringla över lönnsirapen och blanda väl. Toppa rödbetscarpaccion med valnötter, strö över flingsalt och ringla lönnsirapen över osten. Servera med nybakat bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips broccoli, ost & röbeta

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...