Meny

Broccolipizza med ädelost

6 STYCKEN

500 g broccoli, i små buketter
2 gula lökar, skivade
2 vitlöksklyftor, hackade
smör
250 g mozzarellaost
200 g blåmögelost

DINKELPIZZADEG:
250 g ljummet vatten
25 g jäst
10 g havssalt
45 g rapsolja
10 g strösocker
400 g dinkelsikt

TOMATSÅS:
1 gul lök, hackad
6 tomater, tärnade
olja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl ketchup
2 msk honung
1 msk vitvins- eller balsamvinäger
salt och peppar

Blanda ingredienserna till pizzadegen. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 250°.

Fräs lök och tomater till såsen i olja. Vänd ner vitlök, ketchup, honung och vinäger. Låt sjuda i ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Koka broccoli i lättsaltat vatten 3–4 minuter. Häll av vattnet. Fräs lök och vitlök i lite smör utan att det får färg.

Dela upp degen i sex bitar och forma till runda bullar. Kavla till 1/2 cm tjocka pizzor. Lägg på tomatsås, lök och broccoli. Riv mozzarellan i bitar och lägg på. Strö över blåmögelosten. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...