Meny

Stuvad broccoli med potatis & muskot

4 portioner

500 g kokt potatis
1 broccoli
1 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt och peppar
muskotnöt

Dela potatisen. Skala stjälken på broccolin. Skär stjälken i skivor och gör små buketter. Koka broccolin nätt och jämnt mjuk i saltat vatten, häll av och låt rinna av väl.

Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och tillsätt mjölken, lite i taget. Koka upp under vispning och låt sjuda tills det tjocknar. Pass på så det inte bränner. 

Smaksätt med salt, peppar och muskotnöt. Rör ner potatis och broccoli och låt bli varmt.

Gott till exempelvis ugnsbakad lax, stekt fläsk eller knaprigt stekt kycklingbröst.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli, muskotnöt & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...