Meny

Pasta med broccoli och citron

4 PORTIONER

1 broccoli
ca 400 g pasta

CITRONOLJA:
1 vitlöksklyfta
saft och rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl olivolja
1 tsk grovt malen svartpeppar

Skär broccolin i mindre buketter och skala stjälken och skär den i tunna skivor. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av.

Mixa vitlök, citronsaft, -skal, olivolja och svartpeppar slätt i en mixer.

Koka pastan ”al dente” enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och vänd ner broccolin och citronoljan.

Gott med riven parmesanost och en grönsallad till.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli & citron

Grönt

Citron

Citronen odlades i Indien redan 700 år fKr och kom till Sverige via arabländerna på 1500-talet, då ofta syltad eller...