Meny

Svartrot med persilja och citron

4 PORTIONER

4 svartrötter
rivet skal och lite saft av 1/2 citron
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
ca 5 dl grönsaksbuljong
2 salladslökar, tunt skivade
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar

Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten, skär dem i ca 3 cm långa bitar och lägg i en skål med kallt vatten och lite pressad citronsaft.

Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Riv i skalet från citronen och lägg i svartrötterna. Täck nätt och jämnt med buljong. Låt sjuda tills svartrötterna är mjuka, ca 15 minuter.

Tillsätt salladslök och persilja. Smak­sätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis ugnsstekt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, persilja & svartrot

Grönt

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...